Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Biometrisch paspoort ???

  • Hyperactief

    Alle oude verlanglijstjes van voor 9/ 11 worden onder het motto terrorisme en criminaliteit misbruikt om het nu de burgers door hun strot te duwen. Hieronder een stukje waar verregaande Europesche regelgeving ons (als er niet snel tegenmaatregelen worden genomen) dwingt om een biometrisch paspoort door te voeren. De geïnplanteerde chip waar het hieronder over gaat, zou enkele regels data op kunnen slaan, de chip ter grote van een rijstekorrel zou onder het vetweefsel van de arm geïnjecteerd kunnen worden. Ook is het naast de enkele regels data opslag mogelijk mensen via de sateliet te traceren. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden, wenselijk of niet tegen de strijd van o.a. criminaliteit ???

    Groetjes v Hyperactief

    Geplaatst: 20-5-2005 | 22:40 Laatst gewijzigd: 20-5-2005 | 22:40

    ChristenUnie wil maatregelen tegen implanteren chips

    Redactie politiek

    DEN HAAG - Het kabinet moet zo snel mogelijk met wetgeving komen met betrekking tot het implanteren van chips in het menselijk lichaam.

    Dat stelt de kamerfractie van de ChristenUnie in een notitie over de kansen en gevaren van de toepassingen van Radio Frequency Identification (RFID). Zo moet bij wet vastgelegd worden dat het nooit verplicht mag worden chips in het menselijk lichaam te implanteren.

    Aanleiding voor de notitie zijn de in hoog tempo voortschrijdende technologische

    ontwikkelingen. Zo worden bijvoorbeeld hier en daar al geïmplanteerde chips gebruikt om de toegang tot discotheken te regelen. Daarnaast eist een verordening van de Europese Unie dat Nederland overgaat tot de invoering van een biometrisch paspoort.

    CU-kamerlid Slob: ?De politiek loopt veel te vaak en veel te ver achter de

    technologische ontwikkelingen aan. Dat risico bestaat ook nu. De wetgever moet onomkeerbare ontwikkelingen voor zijn.? BRON : Reformatorisch Dagblad !!!

    P.S.: Ook zo'n hekel aan arrogantie, ga woensdag a.s. stemmen en reken met deze politici af naar voorbeeld van de Fransen…

  • Hyperactief

    Meer over dit onderwerp hieronder met de doorlinks hiernaar, alsmede het verbieden van een hackerscongres, waaruit maar weer eens blijkt dat onze regeringen niet willen leren van mensen waarvan ze iets op kunnen steken over de gevaarlijke kanten van nieuwe gebruikte technologie. Groetjes v Hyperactief

    De aanslagen in New York en Madrid hebben de discussie op scherp gesteld: het is recht of veiligheid. Is dat de keuze? Betekent meer veiligheid eigenlijk altijd minder rechten voor de gewone burger? Wordt de gewone burger straks onverwacht gefouilleerd of alleen bepaalde burgers? Of alleen zolang we niet echt een ander bewind krijgen? Wat betekent het beschermen van de vrije open samenleving voor onze veiligheid. Politiek-digitaal.nl onderzoekt het nieuwe beleid in Nederland en Europa, de nieuwe technische mogelijkheden, de gezamenlijke databanken, tapcentrales, afluistercentra en de mensen die erover beslissen.

    BRON : http://www.politiek-digitaal.nl/recht_en_veiligheid#2107

    Geen hackerscongres om ‘orde en veiligheid’

    Door Marie-José Klaver

    ROTTERDAM, 23 MEI. Burgemeester J.van Homelen van Boxtel wil geen vergunning afgeven voor de vierde editie van het internationale hackercongres ‘What The Hack’. Van Homelen schrijft in een brief van 4 mei dat er ,,ernstige vrees'' bestaat dat door het evenement de openbare orde en veiligheid in gevaar komen. De organisatie van het openlucht hackerscongres stapt naar de rechter.

    'What the Hack', dat eind juli zal plaatsvinden op Landgoed Velder in Liempde (gemeente Boxtel), is nadrukkelijk geen congres voor criminele hackers. Op het vierdaagse congres zullen presentaties en discussies gehouden worden over onder meer goedkope draadloze netwerken in ontwikkelingslanden, Europese software-patenten en de onveiligheid van biometrische identificatie. ,,Het is niet de bedoeling dat bezoekers massaal illegale muziek gaan downloaden of gaan inbreken bij het Pentagon'', zegt organisator Rop Gonggrijp. ,,Dat is op de vorige hackersbijeenkomsten ook niet gebeurd en daar was altijd veel politie aanwezig.''

    Ook woordvoerder W. van Pelt van Landgoed Velder zegt ,,doodongelukkig'' te zijn met de situatie. ,,Wij zien niet in wat er mis is met dit evenement.'' De gemeente was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. BRON : NRC Handelsblad 23 mei 2005

    P.S.: P.S.: Ook zo'n hekel aan arrogantie, ga woensdag a.s. stemmen en reken met deze politici af naar voorbeeld van de Fransen…

  • Alkien

    Ik vind DNA verzamelen van iedere burger al veel en veel te ver gaan. Dan is dit naar mijn mening dus helemal uit den boze. Een walgelijk staaltje van Big Brother is watching you.

    Mag je eerdaags nog wel in alle rust maar de WC, of wordt je daar ook al gecontroleerd.

    Het slaat door, en wat denk je, dat een echte crimineel zo'n chipje laat zitten, welnee die peutert dat ding eruit en smijt het ergens neer. Zouden de grote jongens die aan de macht zijn dan ook o'n ding krijgen ??? Vast niet. Stel je voor dat men erachter komt dat er vanalles mis gaat.

    Nee…walgelijk…..en ik zal zeker mijn best doen om dit te voorkomen.

    Groetjes,

    Alkien.

    EUROPA…..STEM NEE !!!