Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Nieuwe aanpak criminaliteit is nodig om nieuw, rechts kabinet te voorkomen

  • Cor van Dam

    De grote criminaliteit is volgens mij de belangrijkste oorzaak dat Nederland nu ‘zucht’ onder een rechts kabinet. (CDA en d'66 schaar ik tegenwoordig ook onder rechtse partijen.)

    Veel mensen hebben namelijk twee jaar geleden op CDA of VVD gestemd in de hoop dat die iets konden doen aan de criminaliteit.

    Nu blijkt dat die partijen de nodige visie totaal missen op dit gebied, hebben veel mensen, vooral in de lagere inkomenscategorieën hiervan enorme spijt.

    Het huidige kabinet blijkt namelijk niet de criminaliteit effectief te verminderen, maar de inkomensverschillen te vergroten. De rijksten worden nu rijker en de armen, zieken en gehandicapten worden armer.

    Voor de linkse partijen is het daarom wezenlijk belangrijk om vóór de volgende Tweede kamer-verkiezingen effectieve, nieuwe plannen te ontwikkelen om de criminaliteit aan te pakken.

    Want anders blijft Nederland erg gevoelig voor het gevaar van een kabinet met rechtse en extreem rechtse partijen, zoals de politieke partijen van Wilders en Mat Herben.

  • Nelleke

    allemaal kul verhalen omdat wij (62%) nee hebben gezegt tegen de grondwet rollen ze allemaal over elkaar heen ,puntje bij paaltje doen ze echt niets .

  • Cor van Dam

    Al er iedereen die dat zegt op de SP gaat stemmen, hebben die straks de macht om dingen ten goede te veranderen. Maar dan moeten ze wel eerst die stemmen krijgen. http://www.sp.nl

  • Nelleke

    krijg altijd een nieuws brief van sp.in mijn mailbox

  • Cor van Dam

    Links:

    http://www.keerhettij.nl

    http://www.omslag.nl

  • Cor van Dam

    Documentaires over de samenleving die regelmatig schokkend zijn, kun je bekijken op: http://redir.vara.nl/zembla

    En de volgende ‘portaal-sites’ geven toegang tot veel andere sites over maatschappelijke onderwerpen:

    http://www.grenzeloos.org/links/start.php

    http://groups.yahoo.com/group/linksnederlands/links/

    http://www.linksprotest.nl/html/links.htm

  • Cor van Dam

    In mijn vorige bericht noemde ik de site van Zembla. Op die site kun je rechts klikken op het woord ‘Archief’, om de afleveringen te bekijken: http://redir.vara.nl/zembla