Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Junks !!!

  • Alkien

    Beste mensen,

    Ik vind het woord op zich niet echt vredelievend overkomen, maar in de volksmond worden ze nou eenmaal zo genoemd.

    Mijn vraag aan jullie is de volgende :

    Iedereen kent het probleem van de Junks wel. De drugsverslaafden. Die overal tevoorschijn komen.

    In de grote steden zal het probleem wellicht anders liggen dan in de wat kleinere gemeentes, dus is het een beetje afhankelijk van waar je jezelf bevind, maar ik wil graag weten hoe jullie tegen deze problematiek aankijken.

    Te weten, het steeds verplaatsen van de Junks naar een andere plek in de stad. Zoals julle weten verzamelen verslaafden zich vaak op bepaalde plekken, en zorgen daar vaak voor overlast. de diverse gemeentes, zo ook hier in Amsterdam, hebben deze verslaafden van een “vaste plek” af gejaagd en nu zijn ze elders voor overlast aan het zorgen.

    Wordt het daar weer te erg verplaatst men ze weer en zo worden deze mensen voortdurend opgejaagd.

    Mijn vraag :

    Wat zou jullie oplossing zijn voor dit probleem ???

    En hoe denken jullie de criminaliteit die erbij komt kijken te onderdrukken.

    En dan wil ik even het legaliseren van drugs erbuiten houden, en de verstrekking van methadon daar dit eventueel later nog aan de orde kan komen.

    Groet,

    Alkien.

  • Cor van Dam

    Het plaatselijk opjagen en verplaatsen van junks is een zinloos en kortzichtig systeem.

    Ik vind dat junks moeten worden opgevangen in onderkomens buiten de normale woongebieden. Dat is veel te duur, zegt de politiek nu. Maar dan liever in goedkopere onderkomens, dan dat ze in de kou dakloos rondlopen in de grote steden.

    In die opvang is het belangrijk dat hen geleerd wordt om elkaar te begeleiden en ondersteunen bij het afkicken. Een klein beetje vergelijkbaar met het Glen Mills-systeem.

    Ook moeten ze zoveel mogelijk zelf worden betrokken bij het in stand houden van hun onderkomens en verblijf. Dus veel zelfwerkzaamheid. Evt. ook zelf een groententuin onderhouden en wat kippen houden. Voormalige boerenbedrijven zijn dan ook een goede locatie voor deze opvang.

    Als er geen geld is voor hun voeding, kunnen de grote hoeveelheden voedsel die nu dagelijks worden weggegooid door supermarkten door hen zelf worden opgehaald in georganiseerd verband met een fietskar. Voor huisraad en kleding kan gebruikt gemaakt worden van kringloopcentra.

    Verder geldt ook het gebied van drugs dat er veel te weinig aandacht wordt besteed aan preventie op tv en in het onderwijs!

    Die preventie moet bestaan uit uitgebreide voorlichting over de gevaren van drugs en over het voorkómen van emotionele problemen. Een goedkope manier daarvoor is tv en radio via internet.

    En al op school moeten kinderen met emotionele problemen worden ondersteund bij die problemen. Dat kan voor een groot deel door middel van films en leerprogramma's via ICT.

    Daardoor is het betaalbaar om veel kinderen daarbij te helpen.

  • HJV

    Alkien,

    Geen gemakkelijke die jij stelt.

    Het verplaatsen van een groep hetzij welke is nooit een juiste oplossing, door het verplaatsen wordt het echte probleem nooit opgelost, mede door de verplaatsing is de groep in de eerste aanleg moeilijk te beoordelen, zij bevinden zich op een ander terrein wat zij eerst moeten verkennen, later komt dan in beeld hoe zij zich op deze anderen plek gedragen.

    Hierop inspelen vraagt dan weer om organisatie, tijd en uitstel van de oplossing van een probleem.

    Ik vergelijk dit met de stelling van een oud Chinees geleerde, de filosoof Sun Tzu.

    Sun Tzu moet worden ingerekend door een leger, hiervan is hij op de hoogte en is dit leger vooruit gesneld naar een veilige plaats voor hem, van hieruit kan hij over zien hoe het leger zich voorbereid hem te volgen, de voorbereiding vraagt tijd, de troepen moeten worden bevoorraad, voedsel etc. en dat vraagt organisatie en tijd, tijd die Sun Tzu besteed aan het bestuderen van zijn tegenstander.

    Het leger rukt op, Sun Tzu neemt dit waar en vlucht naar de volgende heuvel en begint opnieuw met waarnemen.

    Het leger gearriveerd op de plek treft SunTzu niet aan, gevolg men moet weer opnieuw gaan organiseren, gevolg tijd en nog ééns tijd welke onze vriend uiteraard weer besteed aan het afleggen van het leger.

    Laten we dit nog enige keren herhalen, dan is de conclusie, het heeft Sun Tzu alleen maar kijken en denken gekost en het leger heeft zich stuk gebeten op organisatie en niets bereikt, zet dit om naar onze maatschappij dan heeft het bakken met geld gekost zonder een bevredigend resultaat.

    Wat dan de oplossing moet zijn, deze moet ik je schuldig zijn, wist ik het wel, dan wel een adviesbureau begonnen :D:D:D schijnt men behoorlijk mee te kunnen verdienen, enigste vereiste is ; veel ouwehoeren en weinig concreets zeggen

    Met een vriendelijke groet HJV

  • Cor van Dam

    HJV,

    Je had het hierboven over ‘afleggen’. Ik denk daarom dat je bij de politie werkt. :-)

    Over concrete voorstellen gesproken: Hierboven noemde ik opvang in voormalige boerderijen. Omdat er helaas haast geen geld voor beschikbaar wordt gemaakt, moeten heel goedkope onderkomens worden gebruikt.

    Je kunt daarbij denken aan leefgemeenschappen van twintig tot 100 verslaafden per boerderij, verdeeld in groepjes van tien. Daarbij zijn er in de boerderij voorzieningen zoals w.c.'s, keuken en telefoon.

    En daarnaast heeft elke bewoner een eigen tweedehands zeecontainer met een tuintje rondom. Elke zeecontainer is voorzien van een eenvoudig aardgaskacheltje (of propaan- hout-of oliekacheltje), een stopcontact en een raam.

    Elke verslaafde kan zijn eigen container isoleren met glaswol en gipsplaat en inrichten met tweedehands meubeltjes. Ook kunnen ze zelf allerlei voorzieningen aanleggen op het terrein, zoals paden.

    Belangrijk is wel dat criminele en niet-criminele verslaafden in verschillende leefgemeenschappen moeten zitten. Anders kan de laatste groep het moeilijk krijgen.

    Dit plan is het goedkoopst als het wordt uitgevoerd in een provincie waar de grond goedkoop is, zoals Groningen of West Zeeuws-Vlaanderen.

  • HJV

    Cor,

    Jij verplaatst het systeem, verplaatsen houd in met toestemming van zijn omgeving.

    Een omgeving die dan gevoed wordt door de media, ik hoef je niet te vertellen hoe dit in zijn werk gaat, het is me nog al een mooi zootje journalisten, zij spelen in om de bevolking op een spoor te zetten waar van zij zelf niet over zien wat zij bewerkstelligen, angst, onwaarheden etc.

    Kijk eens naar de volgende site, hier kan je duidelijk zien hoe mensen verkeerd inspelen op een situatie, roddel en onjuistheden doen het bij de massa goed, wordt gevreten als of het de lekkerste bonbon is, maar het werkt, “zeg het voort”, doet mij altijd denken aan het spel “de boom ,de boom, wordt hoe langer hoe dikker”

    http://www.prikpagina.nl/read.php?f=563&i=459415&t=459415

    Hier de tekst, lees ook mijn vraag wie de bron is van deze, merk waardig het antwoord van de prikker.

    Auteur: Petr° (—.upc-f.chello.nl)

    Datum: 18-06-2005 18:03

    Naar aanleiding van de gebeurtenissen met de ontsnapte TBS-er Wilhelm Schippers heeft Justitie alle verloven ingetrokken.

    Beetje bij beetje komen er nu ongelooflijke berichten naar buiten. Onder andere:

    Zo zou een groep TBS-ers vandaag naar de wedstrijd Nederland-Benin gaan. Was maanden geleden al afgesproken en geregeld. Ook andere wedstrijden schijnen al bezocht te zijn door groepen TBS-ers. Als uitje voor de gevaarlijke heren; gewoon gezellig met z`n allen in de trein, en met z`n allen naar het stadion, in het kader van de resocialisatie.

    Ik ben weliswaar een leek, maar juist in mensenmassa`s lijkt het me bijzonder moeilijk een groep in het oog te houden. Stations, stadions, supportersgroepen… Voor je het weet is er eentje weg…

    Het bezoeken van een WK-U20 is vooral een familie-aangelegenheid waarin plezier voorop staat, zit je lekker als ouders met je kroost tussen de psychoten, moordenaars en de verkrachters.

    Groeten van HJV

    PS

    Ik maak geen deel uit van het Blauw in welke vorm dan ook

  • Cor van Dam

    Ik zou het zelf het beste vinden als elke dakloze verslaafde een huurflatje en een uitkering zou krijgen. Maar als de politiek dat niet wil, moeten ze desnoods gehuisvest worden op een heel goedkope manier. Alles beter dan dakloos in de kou buiten slapen zoals nu!

    In plaats van in zeecontainers, kun je ook privé-kamertjes maken in een leegstaande varkensstal of kippenschuur. De associatie is onprettig, maar volgens mij staan er nu veel van zulke gebouwen leeg, omdat er veel boerenbedrijven zijn geëmigreerd.

    De bewoners kunnen zelf afscheidingswanden maken van houten balkjes en triplex of underlayment-plaat. Dat laatste is een goedkope houtplaat die lijkt op multiplex. Vervolgens kunnen ze die tussenwanden in de loop van de tijd zelf isoleren met glaswol en gipsplaat. Dit onder begeleiding en met hulp van instructie-videofilms.

    Je kunt de bewoners ook leren om zelf heel eenvoudige huisjes te bouwen, desnoods van strobalen, afgedekt met plastic bouwzeil. Inspiratie daarvoor kan worden opgedaan bij organisaties voor ontwikkelingssamenwerking in derde wereld landen.

    Ik denk dat agressieve of rumoerige bewoners eerder in aanmerking komen voor een zeecontainer op geruime afstand van de andere. Bij dit soort projecten zal creatief en invoelend ‘maatwerk’ bij de organisatoren belangrijk zijn voor het behalen van succes.

    In plaats van zeecontainers kun je ook denken aan tweedehands caravans, mobiele bouwkeetjes, afgedankte bestelbussen en vrachtwagens, enz…

  • Cor van Dam

    HJV,

    Het spijt me, maar ik begrijp niet het verband tussen jouw reactie en mijn voorstellen over de opvang van dakloze junkies.

  • HJV

    Een plan goed of slecht oké, maar dan moet men wel een omgeving hebben om deze te kunnen uitvoeren.

    Zo maar Zeeland of Groningen aanhalen is mij te gemakkelijk en probeer dit te onderbouwen hoe media dan in speelt, als voorbeeld de genoemde topic op het prikbord voetbal, deze als recent voorbeeld.

    Groeten van HJV

  • Alkien

    Het plaatselijk opjagen en verplaatsen van junks is een zinloos en kortzichtig systeem. Aldus Cor.

    Hoi Cor, hier ben ik het mee eens

    Ik vind dat junks moeten worden opgevangen in onderkomens buiten de normale woongebieden. Dat is veel te duur, zegt de politiek nu. Maar dan liever in goedkopere onderkomens, dan dat ze in de kou dakloos rondlopen in de grote steden. Aldus Cor.

    Zou een mogelijkheid zijn, ware het niet dat deze mensen zich ook niet zomaar laten wegstoppen. Zelf zijn ze dan wel verslaafd, maar ik vind ook mens, en een mens mag een keus hebben.

    In die opvang is het belangrijk dat hen geleerd wordt om elkaar te begeleiden en ondersteunen bij het afkicken. Een klein beetje vergelijkbaar met het Glen Mills-systeem. Aldus Cor.

    Dit ben ik met je eens.

    Ook moeten ze zoveel mogelijk zelf worden betrokken bij het in stand houden van hun onderkomens en verblijf. Dus veel zelfwerkzaamheid. Evt. ook zelf een groententuin onderhouden en wat kippen houden. Voormalige boerenbedrijven zijn dan ook een goede locatie voor deze opvang. Aldus Cor.

    Mee eens, de zogenaamde zorgboerderijen voor verslaafden, dit wel met feit voor ogen houdend dat men het zelf wil, het afkicken. Anders heeft het geen zin in deze.

    Als er geen geld is voor hun voeding, kunnen de grote hoeveelheden voedsel die nu dagelijks worden weggegooid door supermarkten door hen zelf worden opgehaald in georganiseerd verband met een fietskar. Voor huisraad en kleding kan gebruikt gemaakt worden van kringloopcentra. Aldus Cor.

    Ook dat zou een mogelijkheid zijn, er wordt veel voedsel doorgedraaid, al moet ik erbij zeggen dat er ook op diverse plaatsen van deze “overgebleven voeding” al naar de minderbedeelden gaat.

    Kringloopcentra, ja ook dat hoort tot de mogelijkheden.

    Verder geldt ook het gebied van drugs dat er veel te weinig aandacht wordt besteed aan preventie op tv en in het onderwijs!

    Die preventie moet bestaan uit uitgebreide voorlichting over de gevaren van drugs en over het voorkómen van emotionele problemen. Een goedkope manier daarvoor is tv en radio via internet. Aldus Cor.

    Radio, TV, oké, maar staat men er voor open. Vrijwel iedere jongere in deze tijd ziet de toekomst niet echt rooskleurig in, door de huidige malaise gaat men al gauw in groepsverband een jointje “uitproberen”. Voelt men zich er lekker bij, nemen we er nog eentje. Moet je als jongere sterk in je schoenen staan, als je geen werk kunt krijgen etc. om niet te denken, “ik laat de boel, de boel”. Wat hebben de jongeren tegenwoordig nu nog. Een eigen plekje binnen een wijk is ook al niet meer te vinden, daar de buurt waarin zo'n jongerenstek zou moeten komen al gauw door de buurt wordt afgeketst, niemand wil zoiets in zijn/ haar omgeving omdat men bang is voor de criminaliteit, geluidsoverlast etc.

    Dit geld eigenlijk ook voor Junks/ Verslaafden/ Daklozen, men wil het niet in de buurt.

    Wel dat er vanalles aan gedaan moet worden, maar als men hoort dat er een soort van opvang ergens in de omgeving gepland staat, gaat men protesteren.

    En al op school moeten kinderen met emotionele problemen worden ondersteund bij die problemen. Dat kan voor een groot deel door middel van films en leerprogramma's via ICT.

    Daardoor is het betaalbaar om veel kinderen daarbij te helpen. Aldus Cor.

    Op de scholen lopen al veel gedragologen rond. Is men een kind met problemen op het spoor wordt het al gauw via, via doorverwezen naar een psychiater of Jeugdzorg komt om de hoek kijken. De school zelf geeft daar geen enkele steun in, en geeft alleen al vrij snel aan dat “moeilijke” kinderen maar aan de medicatie moeten om ze rustiger te houden.

    Voorlichting op scholen zou kunnen, maar of dit in de praktijk ook echt uitkomst bied heb ik mijn twijfels over.

    Groet,

    Alkien.

    <

  • Alkien

    Het verplaatsen van een groep hetzij welke is nooit een juiste oplossing, door het verplaatsen wordt het echte probleem nooit opgelost, mede door de verplaatsing is de groep in de eerste aanleg moeilijk te beoordelen, zij bevinden zich op een ander terrein wat zij eerst moeten verkennen, later komt dan in beeld hoe zij zich op deze anderen plek gedragen.

    Hierop inspelen vraagt dan weer om organisatie, tijd en uitstel van de oplossing van een probleem.

    Ik vergelijk dit met de stelling van een oud Chinees geleerde, de filosoof Sun Tzu.

    Aldus HJV.

    Hoi HJV, Ik ben het in eerste instantie met je eens, je verplaatst het probleem, waardoor een andere wijk cq. stadsdeel er weer mee komt te zitten. Waar het de gedragingen betreft denk ik dat men zich veelal net zo zal gedragen als op het vorige terrein, daar zal niet veel aan veranderen mijns inziens.

    Sun Tzu moet worden ingerekend door een leger, hiervan is hij op de hoogte en is dit leger vooruit gesneld naar een veilige plaats voor hem, van hieruit kan hij over zien hoe het leger zich voorbereid hem te volgen, de voorbereiding vraagt tijd, de troepen moeten worden bevoorraad, voedsel etc. en dat vraagt organisatie en tijd, tijd die Sun Tzu besteed aan het bestuderen van zijn tegenstander.

    Het leger rukt op, Sun Tzu neemt dit waar en vlucht naar de volgende heuvel en begint opnieuw met waarnemen.

    Het leger gearriveerd op de plek treft SunTzu niet aan, gevolg men moet weer opnieuw gaan organiseren, gevolg tijd en nog ééns tijd welke onze vriend uiteraard weer besteed aan het afleggen van het leger.

    Laten we dit nog enige keren herhalen, dan is de conclusie, het heeft Sun Tzu alleen maar kijken en denken gekost en het leger heeft zich stuk gebeten op organisatie en niets bereikt, zet dit om naar onze maatschappij dan heeft het bakken met geld gekost zonder een bevredigend resultaat. Aldus HJV

    Helemaal mee eens, en een prima stukje vergelijk. ;)

    Wat dan de oplossing moet zijn, deze moet ik je schuldig zijn, wist ik het wel, dan wel een adviesbureau begonnen :D:D:D schijnt men behoorlijk mee te kunnen verdienen, enigste vereiste is ; veel ouwehoeren en weinig concreets zeggen Aldus HJV.

    :D Ja HJV, als het zo makkelijk zou zijn, zouden er geen problemen zijn. en ouwehoeren…..kan iedereen. ;)

    Groet,

    Alkien.