Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Overheid houd criminaliteit in stand !!!

  • Hyperactief

    We hebben het al eerder aangegeven, de overheid houd de criminaliteit in stand. Het is te gek voor woorden dat er in deze gepraat wordt over potjes geld, want brengen we die potjes niet met zijn allen op. En van politici die echt begaan zijn met de overheidsuitgaven, zou je mogen verwachten dat men verantwoordelijkheid toont i.p.v. ordinaire afschuifsystemen te hanteren. Een kind kan op zijn vingers natellen dat dit beleid tot niets leid….. Ben benieuwd of jullie het hier mee eens zijn ??? Groetjes v Hyperactief

    Ex-gevangene aan zichzelf overgelaten

    Van onze verslaggeefster Margreet Vermeulen

    AMSTERDAM - Het gros van de mensen die uit de gevangenis worden ontslagen, komt totaal onvoorbereid op straat te staan. Ze hebben vaak geen woonruimte noch een inkomen. Evenmin is er begeleiding bij het regelen van al die dingen.

    Dat blijkt uit een zwartboek van de Socialistische Partij (SP) over de gevangenis en de reclassering.

    Het zwartboek is gebaseerd op gesprekken met bewakers, gedetineerden, hulpverleners, familieleden, pastoraal werkers en reclassering. Volgens de SP worden ex-gedetineerden veelal aan hun lot overgelaten. ?Wij willen wel?, benadrukt de reclassering in een eerste reactie, ?maar we krijgen er geen geld meer voor van Justitie.?

    Jaarlijks verlaten dertigduizend mensen de gevangenis. De reclassering krijgt geld waarmee naar schatting achtduizend mensen geholpen kunnen worden. Alleen mensen voor wie een officieel verzoek is ingediend door de rechtbank, het Openbaar Ministerie of Justitie komen in aanmerking voor hulp van de reclassering.

    Minister Donner van Justitie stelt zich op het standpunt dat mensen die hun straf hebben uitgezeten, niet meer onder Justitie vallen en dus ook niet in zijn begroting thuishoren.

    Sinds 2004 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de nazorg aan gedetineerden. Maar daar komt nog niet veel van terecht.

    In het zwartboek staan voorbeelden van ex-gedetineerden die op de dag van hun vrijlating al weer in een politiecel belandden.

    Een gevangene was zo wanhopig dat hij niets had kunnen regelen voor zijn vrijlating dat hij weigerde de gevangenis te verlaten. Hij werd toch op straat gezet en zat ook dezelfde avond weer in een politiecel.

    ?Zo creeërt Justitie draaideurcriminelen?, schampert een bewaker in het zwartboek.

    Het zwartboek besteedt ook aandacht aan het detentieregime. Volgens de SP zitten sommige gedetineerden 21,5 tot 23 uur per dag in de cel. Het gaat om veelplegers die opgesloten zitten in een Inrichting voor Stelselmatige Daders. Deze inrichtingen zijn opgezet om veelplegers te helpen, bijvoorbeeld om van hun verslaving af te komen.

    Volgens de SP komt van deze goede bedoelingen helemaal niets terecht. Justitie zegt dat gevangenen gemiddeld vijf à zes uur per dag uit de cel mogen om te sporten, te bellen, bezoek te ontvangen etc. Het wettelijk minimum voor het aantal buiten de cel doorgebrachte uren is 2,4 uur per dag. BRON : De Volkskrant (speciale editie) Gepubliceerd | vrijdag 15 juli 2005. Gewijzigd | vrijdag 15 juli 08:00 uur.

  • Alkien

    Het is altijd, geld, geld, geld. Men heeft nog steeds niet in de gaten dat een goede begeleiding veel meer nut heeft. Huisvesting een must is, en desnoods een baan.

    Gooit men ze nu zo op straat kost het de staat veel en veel meer geld, daar de ex-gedetineerden veelal gewoon weer terugkeren omdat ze niets hebben, en toch iets moeten.

    Recidivekansen zijn dus aanzienlijk groter.

    Maar goed, dat kun je die wittenboordenfiguren niet wijs maken, die vinden nog altijd liever zelf het wiel uit, want het mag “geen cent teveel” kosten hoor.

    Groetjes,

    Alkien.

  • peukie

    er lopen meer gekken rond dan je denkt

    iets uitvreten en dan nog gratis kost en inwoning

  • Hyperactief

    Hoi peukie, “gekken” worden niet geboren, wel gecreëerd, en zoals uit bovenstaand stuk blijkt wat ik overigens al wist door de overheid in stand gehouden door ze nog “gekker” te maken met falende bureaucratie….. En zoals gewoonlijk is in den Haag niemand verantwoordelijk, de burger betaald de rekening en mag de wrange vruchten oogsten…..:( Groetjes v Hyperactief

    peukie schreef:

    >

    > er lopen meer gekken rond dan je denkt

    > iets uitvreten en dan nog gratis kost en inwoning