Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Armeren misbruikt in berichgeving !!!

  • Hyperactief

    Waar blijven de mensen nu, die na het lezen van dit bericht destijds voorstander waren om mensen zonder enige vorm van recht af te schieten als loslopend wild, iets waar ik me altijd tegen verzet heb, en zal blijven verzetten. Maar zelfs politiek of wie er ook achter zulke berichtgeving mag zitten, is in een catastrofale ramp nog niets te smerig om op een goedkope manier om van de door hun zelf gecreëerde problemen af te komen, door vuile vieze smerige opgeblazen uit zijn verband getrokken berichten de wereld in te sturen, zo de mensen te hersenspoelen en klaar te stomen om vrijelijk met “publieke steun” misdaden te “rechtvaardigen”…. Groetjes v Hyperactief:(:(:(

    Geweld New Orleans zwaar overdreven

    LOS ANGELES - Het geweld dat New Orleans direct na orkaan Rita in de greep zou hebben gehouden, is zwaar overdreven.

    De chaotische en anarchistische toestanden in de Superdome en het aangrenzende Conventie Centrum blijken achteraf meer op fictie dan op feiten te zijn gebaseerd.

    Verscheidene Amerikaanse kranten maken melding van schromelijk overdreven verhalen van verkrachtingen, moorden, berovingen en zwaar bewapende bendes die het hadden voorzien op slachtoffers van het natuurgeweld.

    Dagbladen als The Los Angeles Times steken deels de hand in eigen boezem. Op sensationele toon berichtte de krant - in haar eigen woorden - over ,,troepen van de Nationale Garde die positie kozen op daken, speurend naar scherpschutters en gewapende hordes terwijl een kolkende massa vluchtelingen onder hen wanhopig probeerde te vluchten.'' De waarheid en accuratesse van media in de hele wereld blijken een van de eerste slachtoffers te zijn geworden van de vernietigende orkaan Rita.

    Het aantal doden onder de duizenden vluchtelingen die hun heil hadden gezocht in de Superdome en het aanpalende Conventie Centrum bleek bijvoorbeeld slechts zes te zijn, terwijl de indruk werd gewekt dat er tientallen mensen waren omgekomen door geweld. Kranten als The Times-Picayune schilderen nu op basis van ooggetuigenverslagen van hulpverleners en slachtoffers een heel ander en bescheidener beeld van de vermeende wantoestanden.

    De schuld moet volgens de dagbladen evenwel niet alleen bij de media worden gelegd maar ook bij de autoriteiten. Functionarissen van de stad New Orleans zouden een schromelijk overdreven beeld hebben geschetst van de situatie. Politiecommissaris Compass meldde verkrachtingen van baby's en burgemeester Nagin sprak van ,,honderden gewapende bendeleden'' die moordden en verkrachtten in de Superdome, aldus The Times-Picayune. BRON: Algemeen Dagblad !!!

  • Hyperactief

    Politiechef New Orleans stapt op

    Van onze redactie buitenland

    NEW ORLEANS - De politiecommissaris van New Orleans, Eddie Compass, heeft gisteren zijn ontslag ingediend. Compass gaf geen reden voor zijn vertrek, maar zijn beslissing volgt op de aankondiging van een onderzoek naar het functioneren van het politiekorps ten tijde van orkaan Katrina.

    Het onderzoek richt zich vooral op het feit dat 250 agenten, vijftien procent van het korps, zich uit de voeten maakte nadat New Orleans door Katrina getroffen was. Elk geval van afwezigheid wordt individueel onderzocht. Agenten die geen geldig excuus hebben, zullen worden gestraft.

    Commissaris Compass zei slechts dat ‘elke man in een positie van leiderschap moet weten wanneer het tijd is de teugels over te geven’. Hij vroeg journalisten zijn privacy te respecteren en weigerde vragen te beantwoorden. Compass diende 26 jaar lang bij de politie van New Orleans.

    Michael Brown, het voormalige hoofd van de Federale rampenbestrijding (FEMA), heeft gisteren in een verhoor voor het Congres toegegeven fouten te hebben gemaakt, maar vooral ook de vinger gewezen naar de autoriteiten op lokaal en regionaal niveau. Dat kwam hem op vernietigende kritiek van Congresleden te staan.

    Brown, die een week na de ramp ontslag nam, nadat hij het brandpunt van kritiek was geworden, zei zich te laat te hebben gerealiseerd dat New Orleans ‘niet meer functioneerde’.

    Maar hij legde een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de falende hulpverlening bij burgemeester Ray Nagin en gouverneur Kathleen Blanco. Zij zouden, ondanks zijn aandringen, niet hebben willen samenwerken. In een reactie noemde Blanco Browns uitlatingen ‘vals en misleidend’.

    Het verhoor van Brown nam 6,5 uur in beslag. Afgevaardigde Gene Taylor van Mississippi gaf Brown een ‘1 min’ voor zijn optreden, zijn collega Christopher Shays van Connecticut zei dat de FEMA-chef zich had gedragen als ‘haas, gevangen in het licht van autolampen’.

    ''U had gewild dat ik de superheld had uitgehangen en iedereen uit New Orleans had weggehaald,'' constateerde Brown bitter. ‘'Ik had gewild dat u uw werk had gedaan en de hulpverlening had gecoördineerd,’' reageerde Shays.

    Intussen zijn verschillende Amerikaanse kranten begonnen met kritisch zelfonderzoek vanwege de berichtgeving in de eerste dagen na de ramp. Er zou sprake zijn geweest van schromelijk overdreven verhalen van verkrachtingen, moorden, berovingen en zwaar bewapende bendes die het hadden voorzien op slachtoffers van het natuurgeweld.

    The Los Angeles Times bijvoorbeeld neemt nu afstand van wat toen als volgt werd beschreven: ‘Troepen van de Nationale Garde kozen posities op de daken, speurend naar scherpschutters en gewapende hordes terwijl een kolkende massa vluchtelingen onder hen wanhopig probeerde te vluchten’.

    De overdrijving bleek ook uit de meldingen van tientallen doden door geweld onder de vluchtelingen in de Superdome en het Conventie Centrum. Uiteindelijk bleken het er ‘slechts’ zes te zijn. BRON: © Het Parool, 28-09-2005

  • Hyperactief

    Ik kwam dit wat oudere bericht tegen in het Nederlands Dagblad, is iets voor kritische mensen zoals Karin Sp. en haar volgelingen om over na te denken als ze weer iets hebben om anderen af te zeiken, deze mensen stonden daar maar mooi, en dat kan je van dagblad Het Riool niet zeggen.;) Groetjes v Hyperactief

    Scientology aanwezig in New Orleans

    door Frank Hendrickx

    NEW ORLEANS - Een dag na de orkaan Katrina waren al tweehonderd vrijwilligers van Scientology aanwezig in het rampgebied. Inmiddels lopen ruim vierhonderd ‘ministers’ van de omstreden religieuze groepering rond in de talloze opvangkampen en in de stad New Orleans om water, energierepen en geestelijke bijstand te leveren.

    Scientology komt op stoom. Filmster en Scientology-adept John Travolta is al afgereisd naar het rampgebied. Zijn collega Tom Cruise zamelt in Hollywood miljoenen in voor de missie langs de Golf van Mexico. Het aantal vrijwilligers van Scientology in het gebied is inmiddels opgelopen tot ruim vierhonderd. In hun opvallende, gele T-shirts lopen ze door de vluchtelingenkampen, van Baton Rouge tot Houston. En ze zijn in de hoofdstad van het rampgebied: New Orleans. Scientology was er dagen eerder dan het Rode Kruis.

    ,,Do you need something?'' De ‘ministers’ van de religieuze groepering hebben voor iedereen een willig oor, een schouderklopje of een knuffel paraat. Voor reddingswerkers, politie-agenten, soldaten en zelfs journalisten. Ze delen vanuit hun supermoderne gele trucks peperdure proteïnerepen uit en koud water. Vrouwelijke vrijwilligers hebben bovendien een massage in de aanbieding, al moet dat van de beweging een ‘nerve assist’ worden genoemd. Voor mensen die depressief zijn of uitgeput, is er de ‘locational assist’, een techniek die er voor zorgt dat mensen minder in zichzelf gekeerd raken.

    ,,Wij zijn overal waar mensen ons nodig hebben'', zegt Mirit Strausman, een 29-jarige reclamevrouw uit Las Vegas. De volgelingen van L. Ron Hubberd zijn inderdaad niet te missen, zelfs niet in spookstad New Orleans.

    Vlak naast de basis van de politie-eenheden, aan de oever van de Mississippi, staat een grote gele tent met de woorden ‘Something can be done about it’. Iets kan er aan gedaan worden. In de ravage van New Orleans lijkt dat moeilijk voor te stellen, maar de leden van het Scientology ‘rampen reactie team’ kennen geen twijfel: de Scientology-methode werkt. Het is tenslotte een praktische religie. Met een paar (dure) trainingen van Scientology ligt de weg naar geluk open.

    Mirit Strausman hoeft alleen maar naar de dankbrieven te wijzen die op de wand van de tent zijn afgedrukt. Ze verwijzen allemaal naar geweldige hulp die Scientology heeft geboden na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington. Zo heeft Tom Cruise uit eigen zak een ‘detoxonatie-behandeling’ betaald voor alle brandweerlieden die na de aanslagen in contact kwamen met allerlei giftig stoffen. Na de behandeling van Scientology bleken ze op wonderbaarlijke wijze genezen, aldus Scientology.

    ,,Dat heeft ons heel wat goodwill opgeleverd'', aldus Strausman, een Israëlische met Hongaarse wortels die naar de VS is geëmigreerd. De beweging is vervolgens ook nog in Thailand geweest om de pijn van de tsunami-slachtoffers te verlichten, zo bewijzen de foto's in de tent. En nu zijn ze weer als eerste present in de het rampgebied aan de Golf van Mexico. ,,We zijn gewoon super-super georganiseerd'', zegt Strausman. ,,We hebben dokters, chauffeurs, logistieke managers, onze organisatie zit boordevol professionals. De federale regering kan van onze organisatietechnieken nog heel wat leren.''

    Hoog niveau

    Naast Scientology is ook het Leger des Heils aanwezig in de straten van New Orleans, maar dat biedt praktische hulp: hotdogs, chips en cola. Dat de softe aanpak van Scientology ook alle medewerking krijgt van de autoriteiten heeft volgens Cleve Carlson, een 49-jarige veteraan van Scientology, te maken met de goede contacten van iemand als Tom Cruise, het prominentste lid van de beweging. ,,Die man is zo verschrikkelijk competent, niet alleen als acteur, maar op tal van andere vlakken. En hij is niet de enige. Scientology heeft heel veel prominente leden met contacten op hoog niveau. Daar sta je versteld van. Bovendien is het uniek wat wij doen hier in New Orleans. Wij geven hulp aan de soldaten, aan de politieagenten, aan brandweerlieden, mensen waarvan iedereen hulp verwacht, maar die zelf weinig aandacht krijgen.''

    Het is niet de bedoeling om mensen te bekeren. Dat zou ongepast zijn, vindt reclamevrouw Strausman, die desondanks de folder ‘de weg naar geluk’ geeft. (Haar collega geeft even later nog een boek van de grote inspirator Hubbard zelf, ‘De herontdekking van de menselijke ziel’). Mogelijk worden er toch wat zieltjes gewonnen in langs de Golf van Mexico. ,,De mensen die we nu helpen, willen later misschien meer over ons horen'', zegt Strausman. ,,Ze kunnen bij ons terecht. Scientology is tenslotte de snelst groeiende religie ter wereld.'' BRON: Nederlands Dagblad 08-09-2005

  • Alkien

    En zo is het maar net. Karin S. is maar kritisch op één punt, en dat is mijns inziens meer een obsessie dan een kritische blik……

    Groetjes,

    Alkien.

  • Hyperactief

    Er stond laatst niet voor niets een in een intervieuw waarin ze aankondigde voor haar zelf te beginnen, dat ze periodes heeft dat ze het allemaal niet meer weet. Het wel weten lijkt me schaarser alkien.:D Groetjes v Hyperactief;)

  • Alkien

    :D:D:D Yep