Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Wat kan het onderwijs doen?

  • Cor van Dam

    Wat kan het Nederlandse onderwijs doen om de criminaliteit te verminderen?

  • Marcel J.nl

    Kinderen het “mijn” en “dijn” gevoel weer leren, discipline bijbrengen ( mankeert het al jaren aan op de scholen) .

  • ramses

    Helemaal mee eens,gewoon weer meneer en mevrouw zeggen.In Belgie en Duitsland kan het ook.Discipline en geen geitenwollensokken…

  • inba

    Misschien wordt het tijd dat de jeugd weer een soort schooluniform gaat dragen?

    Ik heb dit gezien tijdens vakanties op de “lagere scholen” in Griekenland en Curacao. Geen onderscheid van kleding helpt misschien ook een stukje mee.

  • Pieter Sipkes

    Het toezicht op het schoolplein tijdens de pauzes verbeteren, daar begint het gedonder.

    Pieter

  • LindaK

    En daar sla je de spijker op de kop Pieter, nee omdat de juf graag in de pauze

    ( lagere school ) de werkjes wilt nakijken gebeurt het dat 1 juf verantwoordelijk is voor twee klassen dwz 48 kinderen.

    Doe een groep 4 ( kinderen van 7/8 jaar ) bij een groep 6 van 9/10 jaar en ze kunnen je dan haar fijn uitleggen wat middel vinger opsteken betekent dan hou ik het nog erg netjes..

    Wanneer je kind voor het eerst naar school gaat krijg je een boekwerk waarin ze o.a. vertellen over een pest protocol pesten enz enz … maar het naleven daarvan ho maar.

    Wat ik mijn kinderen bij breng, de normen en waarden dat wordt op school te niet gedaan… dus niet alleen de ouders maar de juffen en meesters moeten de tijd nemen voor kinderen die gepest worden en harde maatregelen treffen tegen woorden, geschreeuw en rare worden en niet zeggen oooo ik heb het niet gehoord

    of je klikt.

    grt Linda

  • Pieter Sipkes

    Precies. En het lichamelijke gepest begint zelfs al in groep 1. Als een kind huilt, gaat juffie er pas heen, en dan vind ik het dus al veel te laat. Voorkomen is beter lijkt mij. Begeleiden van driftige en drukke en moeilijke kinderen gebeurt lijkt mij ook juist noodzakelijk tijdens de pauzes en in de gangen. Het erge is nog dat de juffen alles ontkennen als je ze confronteert met wat je met eigen ogen hebt gezien.

    Pieter

  • Cor van Dam

    Marcel, Ramses, Inba, Pieter, linda, bedankt voor jullie reacties.

    Ik zal mijn persoonlijke mening over dit onderwerp geven. In alle vormen van onderwijs moet volgens mij veel tijd moet worden besteed aan het aanleren van ethische normen. Ook moeten de leerlingen en studenten via het onderwijs leren om positief om te gaan met boosheid, belangentegenstellingen en conflicten.

    Daarmee bedoel ik dat ze zouden moeten leren over verdraagzaamheid, bescheidenheid, medemenselijkheid, geweldloosheid en respect voor anderen en voor zichzelf. Het is essentieel dat dit gebeurt op een leuke manier die de kinderen enthousiast maakt.

    Hierbij is het belangrijk om de leerlingen praktische vaardigheden

    te leren op het gebied van communicatie, zoals gesprekstechniek en conflicthantering.

    Dit leerproces kan door middel van uiteenlopende onderwijsvormen, waarbij ook een beroep wordt gedaan op de persoonlijke inbreng van de leerlingen. Van die onderwijsvormen is ICT-onderwijs in al haar verscheidenheid uiteindelijk de meest goedkope en effectieve. Een discussie daarover kun je vinden op: http://www.prikpagina.nl/read.php?f=8&i=19922&t=19922

    Zie ook:

    http://www.pesten.startpagina.nl

    http://www.zinloosgeweld.startpagina.nl

    http://www.agressie.startpagina.nl

    http://www.e-learning.startpagina.nl